Maastricht cv-ketel kopen

Cv ketel kopen Maastricht


Een cv ketel kopen doet u waarschijnlijk niet zo vaak. Maar als u dit doet wilt u dan ook goed geïnformeerd worden en goed advies krijgen. Er zijn in en rond Maastricht een aantal cv ketel bedrijven waar u goed terecht kan voor advies. Zij kunnen u een uitgebreid en compleet assortiment aanbieden aan diverse cv ketels. Op deze manier heb je namelijk voor iedere woonsituatie en wensen de juiste cv ketel ter beschikking.


De voordelen van een cv ketel kopen


  • All-in-Service bij eventuele storingen en periodiek onderhoud aan uw ketel in de regio.
  • Een complete garantie van twee jaar.
  • Cv ketel bedrijven bieden u cv ketels inclusief professionele, betaalbare en veilige installaties aan.
  • Cv ketel bedrijven zijn volledig merkonafhankelijk en zijn daarom in staat om u een objectief en servicegericht advies te geven bij de keuze voor een cv ketel.
  • Als u een abonnement afsluit, dan profiteert u van een gunstige korting.

Welke cv ketel is geschikt voor mijn woonsituatie in de regio Maastricht?


Een cv ketel kopen in en in de omgeving van Maastricht? Maar weet u niet welke cv ketel u het beste kunt nemen voor uw woning? In dit geval is het erg belangrijk om te kijken naar een aantal factoren, zoals woningtype, het bouwjaar en de isolatie. Cv ketel bedrijven in en rondom Maastricht ondersteunen u graag bij het aanschaffen van een nieuwe cv ketel. Zij geven u merkonafhankelijk en deskundig advies. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de cv ketel veilig en vakkundig wordt geïnstalleerd in uw woning.Waaraan kun je zien dat het een goede cv ketel is?


Cv ketels hebben vaak een gaskeur: dat is een sticker die onder andere vermeldt of het toestel een HR-ketel is en wat de comfort waarde is als het toestel voor verwarming van water is bedoeld. Gaskeur is een kwaliteitskeurmerk. Hierdoor kunnen cv ketels onderling beter worden vergeleken. Een gaskeurmerk is het gene wat een garantie geeft over energiezuinigheid, comfort, schone verbranding en aansluitmogelijkheden op zonneboilers. Er zijn verschillende soorten gaskeuren, je hebt bijvoorbeeld: Gaskeur-CW, HRww, Gaskeur SV en gaskeur NZ. De stichting Kiwa NV (wat voorheen stichting Energie Prestatiekeur heette) bezit het Gaskeur-kenmerk.


Verder is het zo dat er gelijkwaardigheidsverklaringen staan vermeld op de website van de ISSO (zie onderin de link).Deze verklaringen geven inzicht in de technische prestaties van de cv ketel per fabrikant.


In de databank staan alleen de verklaringen van producten en/ of systemen die door het College verklaringen zijn gecontroleerd en daarna zijn goedgekeurd. Deze databank is alleen bedoeld voor de Energieprestatie methode voor nieuwbouw huizen en bestaande bouw huizen. In de databank vindt u dus goedgekeurde verklaringen die als toepassingsgebied de NEN 5128, NEN 2916, NEN 7120, ISSO-publicatie 82.1 en/ of ISSO-publicatie 75.1 hebben.Wat kun je zelf doen aan cv ketel onderhoud?


Naast het onderhoud door de cv ketel specialist zijn er een paar dingen die je ook zelf kunt doen aan het cv ketel onderhoud:


De radiatoren en ketel ontluchten. Als de radiatoren en buizen herrie maken komt dat vaak door de luchtbellen die in de buizen zitten. Dit is erg slecht voor je cv ketel en energieverbruik. Bekijk het volledige stappenplan voor ontluchten op de website van GasNed (zie onderin de link). Moderne cv ketels hebben meestal een automatische ontluchting. Een luis geruis in de leidingen kan ook wijzen op een te hoge instelling van de pompsnelheid.


Controleer de waterdruk in de cv-installatie. Op het display van de ketel zie je de huidige druk. Is de ketel aan het verwarmen? Dan is de druk hoger dan wanneer het water koud is. Een te hoge of te lage druk is slecht voor de pomp en dat kan leiden tot een lekkage. Kijk in de handleiding wat de optimale druk is en vul er water bij als de druk in de koude toestand lager is. Ook hiervoor vind je een stappenplan op de website van GasNed (zie onderin de link).


Website van ISSO: http://isso.nl/home/


Stappenplan voor het ontluchten van cv ketel, GasNed: https://abelenco.nl/kennisbank/hoe-cv-ketel-ontluchten/


Stappenplan cv ketel bijvullen, GasNed: https://abelenco.nl/kennisbank/hoe-cv-ketel-bijvullen/